OH Trending

Video: Setelah TuIar Semalam, Akhirnya Gadis ini Terangkan Kenapa Bayar RM34 Untuk Secawan Air Starbucks

Baru-baru ini v!ral sebuah video TikTok di mana menunjukkan pemilik video bersama rakannya membeli minuman Starbucks buat pertama kali.

Video tersebut mendapat perhatian ramai kerana luahan perasaan berkaitan pengalaman mereka membeli minuman Starbucks.

Menerusi video tersebut, pengguna TikTok @sleeplesssssssss mengatakan bahawa dirinya terkej0t.

Ini apabila minuman dipesannya bernilai sehingga RM34.

Menurutnya, beliau yang pertama kali membeli minuman Starbucks itu hanya mengambil saranan barista (Cashier).

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

Tetapi tidak sangka perlu menambah wang untuk customize minumannya itu.

Lantaran perk0ngsian tersebut, rata-rata warganet menzahirkan rasa simpati kepada pengguna TikTok tersebut.

Ini kerana tidak dibantu oleh barista sebaiknya sekaligus menjadikan pengalaman pertama membeli minuman di Starbucks tidak menyenangkan.

Menjengah ke ruangan komen, ada juga barista Starbucks yang mengatakan bahawa seharusnya barista tersebut menerangkan dengan baik apa yang akan dikenakan caj.

Atau paling tidak pun, terangkan terutama sekali kepada pembeli yang baru pertama kali mahu mencuba.

“me as barista if nampak cust yg mcm first timer ni i will assist them, like i will tell them tht mana yg kena charge mana yg tak.

Btw, please siapa siapa nak air TIKTOK never percaya harga yang diorang letak kat tiktok”

Akan tetapi, ada juga yang mengatakan bahawa pengguna tersebut seharusnya menolak ketika barista itu memberikan saranan untuk membuat sebarang penambahan.

Mungkin disebabkan pengguna tersebut baru pertama kali mahu mencuba minuman Starbuck, maka mereka tidak tahu.

Sumber & video dipetik dari The v0cket, TikTok @@sleeplesssssssss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *